17.04.2005 г., 17:08 ч.

* * * 

  Поезия
770 0 0
И ти ли мислиш, че животът ми
не струва пукната пара
във свят, във който всичко
                 с пари се купува,
че всеки миг заложила съм на рулетка,
а ръцете ми изцапани са
           от безумие.
А ако ти кажа, че разигравам
всеки ден съдбата си на покер,
използвам мръсни ходове, за да победя
и най-хубавото, което направих-
продадох душата си на Дявола.
С цената на всичко се ровя в душата ти,
крада от съня ти без да питам,
за мъничко щастие превърнах се
                              в блудница,
за една усмивка потъпках честта си.
Ако е грях, че те обичам-
                   аз съм грешница-
раздадох чувствата си на безценица...

За мен животът ми
                не е безцелна игра
и дори и да не струва
                 пукната пара-
ще го живея,
           както си искам-
за малко любов-
           готова съм на всичко.




© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??