6.06.2005 г., 21:21 ч.

* * * 

  Поезия
840 0 1

Малки капки течност падат
с излишна някак красота
и най-самотното кълбо съставят
на пода от чиста тъга.

Малки капки сърцето ми тровят
с емоцийте реални.
Из душата ми съмнения бродят.
Реалистични,подло кристални.

Малки капки изпод клепачи съзирам
в огледалната повърхност лъжлива.
Тез сълзи от любов аз презирам.
Мразя тъгата,макар и красива.

Малки капки жлъчна,срамна омраза.
Малки капки- най-смиреният зов.
Под блестящите капки-рани-проказа,
а зад писъкът- разпнат Христос.

Малки капки-по ножа касапски наредени.
Рубини червени в черна река.
Малки капки-тлеещи късове набраздени.
Мисли нечисти очакват греха.


(А той не идва...)

© Каролина Или просто Роня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, не е справедливо. не идва. душата ти е отровена и за какво?!
    има силни моменти в стихотворението ти
Предложения
: ??:??