29.08.2004 г., 22:41 ч.

* * * 

  Поезия
1022 0 0
Димът пълзи към капандурата тлъст като шаран
Подът изтъркам от приказки мръсно тъмнее
Щрака за рима часовника и призраче в стрелките си люлее
Легенди ходят на четири крака срещат се Здрасти Здравей
Дават си огънче наместват си гащите ‘’Сбогом за днес!’’
Тишина неделна се крие под масата пие си чая студен
Иска история да ми разкаже подава ми чаша с коктейл
Казва:
Ти не помниш , вчера цветята панихида правеха в чест на паднали звезди
И там м/у другото сухо за мокро цвете се сгоди
На годежа сляпо роботче щъкаше безумно край задните стени
Циганче било но нещо сбъркало и от катуна му казали ‘’Сбогом от днес”
Пуша си аз а очите ми жълти …странно питие
и какво правя под масата с тия мои трескави ръце…
На среща ми девойче усмихва се и тръгва сляпо за мен
А на гърба му пише : “Гадателка ме е обладала и затова не съм в ред”
Чета го , очите ми стават различни тичам след нея и глухо и шепна
Чакай ме Чакай ме…
Олеле как ми треперят костите сякаш две включени дрелки държа
И размахвам ръце

Неделя август 1994

© Весел Ин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??