21.06.2014 г., 19:51 ч.

**** 

  Поезия
747 0 1

Не бих могла да търся свое ново аз,

със нови грешки и проблеми.

Нима сега аз пак не изпитвам глад,

за стари мигове неопетнени?

И път пред мене като няма,

как открито да погледна

и да търся там де няма бряг,

ни лъч, ни вдъхновение?

 

Но хорът пак кървав поглед в мене впил

и с хищни зъби му се ще да ме разкъса,

че не искам в тон със него отново аз да пея

и не носи радост песента  омразна.

И не го ли правих до сега?

С тълпата стриктно да се слея,

да тръгна към железен скучен кът,

а хорът гордо да извика:

"Браво!"

 

Така че с мойто скучно, вехто аз

ние тихо ще се слеем,

ще тичаме все на обратно, все назад,

към изцапаните минали моменти.

Пък нека хорът ме разкъса

и мойта кръв с желязо да се слее,

аз ще знам, че обикнах своето бреме

и открих пътека след страха,

по която тихо да поема.

© Ивана Кирилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е важно какво ще ти се случи. Важно е как ще го преживееш!
    Най-доброто,
    което можеш да сториш,
    е на врага си да предложиш прошка;
    на опонента си - търпимост;
    на приятеля - сърцето си;
    на детето си - пример за подражание;
    на баща си - почит;
    на майка си - повод за гордост;
    на себе си - уважение;
    на всички хора - милосърдие.
    А. Балфор
Предложения
: ??:??