13.07.2011 г., 19:56 ч.

* * * 

  Поезия
396 0 1

Затвори очи и представи си,
че светът е циркова арена,
че парадността на вехтите кулиси,
замаскира хорската ни сцена.

Че зад животинската трибуна
опакото на един човек се крие.
Че Лъвът превръща се в маймуна,
а маймуните сме  ние!

Но дали очите си затворил,
или виждаш цялата реалност,
сивичка, удавена в гротеска
и потънала във тривиалност!

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??