23.09.2011 г., 1:10 ч.

100лица 

  Поезия » Гражданска
1244 1 11

В този град остаряваш от чакане,

за да стигнеш от точка до точка.

Тук религията е Надцакване -

с нея свършва денят, с нея почва.

 

Всеки мутра забил е във вестника

и живее с живота на други.

Хляб и зрелища - старата техника -

на "избраните" върши услуги.

 

Свежа кръв се предлага навсякъде:

от Прованса доставките идват.

Всяка капка съдбата повлякла е

и от пусто във празно налива.

 

Хипермаркети, центрове, молове

суперегото ти гъделичкат

и изпридат от чанти и джобове

златна нишка към някой тлъст чичка.

 

В този град любовта е мутирала

в страст единствено... за притежание.

Задни части на голо навирила,

чака новия Ной... с колебание.

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??