12.04.2018 г., 1:52 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
706 0 0

Исках да вярвам в любовта,

да намеря път към сърцето ти.

Това за мен бе вечността –

поглед дълбок към душата ти.

 

Исках да вярвам, че ме обичаш,

да се чувствам добре ден след ден.

Исках да чувам как ти изричаш

думи, казани само за мен.

 

Исках да зная, че ти си истински,

да те прегърна и да останем така;

и като гледам тези думи написани

изгрява в сърцето ми нова мъгла.

 

Исках да вярвам, че ти си различен,

исках да зная това от сърце.

Исках да имам един спомен меланхоличен –

аз и ти, хванати за ръце.

 

Исках като се събудя да видя

най-хубавото лице на света.

Исках твоя глас в песента да чуя

и да зная колко е красива радостта.

 

Исках и това да не е само сън,

а една прекрасна реалност.

Исках и красотата на есента отвън

да не е за всички просто баналност.

 

И исках да бъдеш до мен,

да ми покажеш искреността си,

и още в същия този ден

да ме дариш с обичта си.

 

11/12.07.2009г.

© Нямам Име Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??