21.03.2008 г., 8:46 ч.

* * * 

  Поезия » Философска
503 0 3

Небето е река -

извита и добра,

а аз съм у дома,

със страница любов

приспивам си съня.

Очите ми пълзят

по сенките навън

и моля се така,

а зная, че е сън.

Светът да стане друг -

по-искрен,по-смирен -

без низости и фалш,

съвсем обикновен.

Земята е добра,

небето е река,

а мисълта - скала,

потъваща в съня.

Да се събудя ли -

аз питам се сама,

небето пак е там,

но не тече река.

© Ая Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??