3.11.2012 г., 12:28 ч.

**** 

  Поезия
461 0 0




Капризна беше нашата съдба,

капризна като глезена девойка.

Тя срещна ни и подари ни любовта,

а после ни наказа двойно.


Животът, като мъж под чехъл,

послушно следващ нейните съвети,

дари ни мигове на радост, светли,

а после изненади ни поднесе.


Въртим се в кръг от кръговрата -

отричаме, мълчим, и лъжем себе си,

а любовта на ъгъла ни чака

като сираче гладно и обречено.


Въртим се, грешките повтаряме,

че аз щастлив съм, ти пък, че сияеш,

животът отминава и забравяме,

че всичко се прощава, щом признаеш.


Капризна беше нашата съдба,

но двамата безропотно се подчинихме.

Сега е двойна нашата игра -

инат и гордост се побратимиха!


Чия е днеска гордостта - не знам,

инатът - също, но го има...

А любовта ни зъзне под дъжда отвън,

умира бавно и невъзвратимо...



© АСИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??