8.07.2017 г., 10:26 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
668 0 3

25

Разочарова ме един добър приятел,

защото беше на приятелството ни ползвател.

И си помислих: „По-добър ще си намеря,

а Бог ми каза: „Аз съм ти го пратил!“

 

26

Съдбата ми шепти: „Твори, защото времето минава.

Животът е илюзия, но вярвай ми, е също и изява.

Ако покажеш себе си в най-светлата си същност,

Вселената ще те дари със незабрава!

 

27

Доброто и злото са два антипода

и част са от на`шта човешка порода.

Но злото какво е? Какво е добро?

Бог знае тяхната висша природа.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??