21.01.2020 г., 7:54 ч.  

Двадесет и първи век 

  Поезия
236 0 0

Странно е да си човек,
в двадесет и първи век!

В космоса туристи води,
по земята гладен ходи,
как това да обясни,
някой без да притесни?

 

Странно е да си човек,
в двадесет и първи век!

Слабият – от силни мачка,
болният за здрави бачка,
и нарича се разумен,
щом държи като безумен.

 

Странно е да си човек,
в двадесет и първи век!

Бога моли, Дявол таче,
брата мами за да влаче,
как това да се разбира,
щом ума не го побира?

 

Странни хора, странни нрави,
мъдри времето не прави!

Срамно е да си човек,
в двадесет и първи век!

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??