Странно е да си човек,
в двадесет и първи век!
В космоса туристи води,
по земята гладен ходи,
как това да обясни,
някой без да притесни?
Странно е да си човек,
в двадесет и първи век!
Слабият – от силни мачка,
болният за здрави бачка,
и нарича се разумен,
щом държи като безумен.
Странно е да си човек,
в двадесет и първи век!
Бога моли, Дявол таче,
брата мами за да влаче,
как това да се разбира,
щом ума не го побира?
Странни хора, странни нрави,
мъдри времето не прави!
Срамно е да си човек,
в двадесет и първи век!
© Рот Кив All rights reserved.