2.07.2011 г., 2:17 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
630 0 1

Днес, без да подозираш, влетя ти в моя ден,

с усмивка нежна и поглед, в нищото взрян,

към мен, без да погледнеш, взе ме в плен

и разумът ме напусна, от мисли тежки обладан.

 

Песен, на теб посветена, исках да ти изпея,

твой портрет в небосвода исках да нарисувам,

в красив стих исках душата си да излея,

и с теб - красотата, изящен валс да изтанцувам.

 

Цветовете на дъгата в палитра исках да събера,

порива на вятъра, носещ промяна, исках да уловя,

свежестта на морската пяна в шепи исках да побера

и на теб от цветя придружени да ги подаря.

 

Приказка за теб в красив замък исках да сътворя,

необятната Вселена за теб исках да прекося,

балада на теб - изящна красота, исках да посветя

и на теб с мечти красиви исках да ги подаря.

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??