24.05.2021 г., 0:04 ч.

24 май 

  Поезия » Гражданска
565 5 13

Изгрява слънце и денят отново

пръска с радост празнични лъчи.

Благоомайно българското слово

в поезия и с музика звучи.

 

Камбаните от всеки храм звънят

с чудодейна сила, вдъхновено.

Надеждите в сърцата ни цъфтят

и духът ни жив е откровено.

 

С устрем просветителски ще води

към бъдното пречиста вяра, свята.

На Светците Кирил и Методий

завета следвай искрено в душата.

 

Първоучителите дар божествен

ни дариха - букви, книжнина.

Ще пребъде пламъкът тържествен...

България лелее в Светлина.

 

2010 г.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??