Пораства с него месец февруари.
На четири години, но пораства.
Набъбват с него всички календари.
И времето чрез него се напасва.
Полезен ден за всички неуспели
да спазят срокове и обещания.
Последен шанс за някой да спечели
отплатата за своите терзания.
Създаден от секундите излишни,
защото той е ден за изравняване
(навярно по идея на всевишния)
отсрочка за пропуснатото дава ни.
Той казва сякаш: "Аз съм ви подарък.
Живейте неживяното! Успейте
да ме направите добър и ярък,
обичайте, танцувайте и пейте."
Отлага пролетта. Това ме дразни.
Неподходящ за раждане и вричане.
Предлагам да се обяви за празник
на всички нестандартни и различни.
© Валентина Шейтанова Всички права запазени
веднъж на всеки четири години!
Това е празника на трезвените.
"Не съм от тях как Сийке"(изолирам се)