13.06.2007 г., 23:28 ч.

3.30 am с дъжда 

  Поезия
930 0 2
3.30 am с дъжда

Вали дъждец, вали, не спирай!
Стичай се по студеното стъкло, но не умирай!
Гали прозореца с прозрачната си сянка
и унеси уморения ми ден във сладка вечна дрямка!

Изморена съм, късно е, но няма да заспя!
Погледът си ще сливам с твоята сълза.
О, как искам капките ти да ме отвлекат!
И някъде далече от проблемите да ме заведат!♣

С дъжда да падна в някоя кална локва
и да не усещам ни желание, ни срам, ни болка!
Да минават през мен автобуси и коли,
но нищо мен няма да ме заболи!♣

Да посегна към живота си, отдавна сили нямам...
а доскоро ме крепеше нещо, в което вярвам.
Затова единственото бягство с дъжда ми остана
и в него ще открия вечна забрава!♣

Дори с часове да гледам дъжда по стъклото,

едва ли ще дойде и ще ме вдигне от леглото...
Но на тези последни мигове ще се насладя!
И на тази последна среща с дъжда!

♣♣♣

© Ди Бл Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??