27.04.2021 г., 19:21 ч.

* * * 

  Поезия » Философска
315 0 1

Тайният тунел отвежда към мазе,

точицата светлина нагоре

пак е диво бягство.

Кой от тези начини е по-добре,

да ни отведе на ново място.

Хиляди възможности висят-

паяжини от тавана -

и дантели, и интриги.

Всекиму по нещо - сухоземен път,

за рибарите предпазни диги.

Планина от пръст къртицата оре

и издига до небето си.Това й стига.

Във гнездото малкото орле

диша синевата, тя му е родина.

Бягство и спасение в едно,

просеки, завои, мътна тиня.

Бърза влакът за добро и зло,

всекиму награда или милостиня..

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре е казано. Нашата двойственост, която накрая се превръща в едно. А дотогава - хиляди възможности висят, от тавана.
Предложения
: ??:??