Розата си
Къде я откри?
Има бодли,
Виждаш ли ги?
С тези бодли
Ти нарани;
Пусто сърце,
Празни ръце...
С тежките думи
Ти разруши;
Дълбоки мечти,
Аз и Ти,
А тези сълзи
Виждаш ли ги?
А тези очи...
Не спират сълзи
Ти не откри,
Че не падат сами.
© Gergana Bojkova Всички права запазени