19.09.2007 г., 11:07 ч.

? ? ?... 

  Поезия
618 0 19
 

Във шкафа със въпросите без отговор,

прибавих нов, зададен шепнешком -

Защо успяват, Господи, все лошите?

Защо?


Защо  лъжата винаги печели?

А истината, скрита зад очите,

навежда поглед, губи смелост.

Или  наклонът просто я повлича...


Повлича  я. Инерция по памет,

за неуспех с прекрасни намерения.

Защото е успяла пак лъжата

да прибере аплодисментите...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??