25.10.2023 г., 8:38 ч.

*** 

  Поезия
141 1 1

Между всички

привички

и естествени нрави,

аз дълго си мисля, 

че така не се прави.

И дълго се вглеждам

в юмруци корави,

но пак на ума ми е:

Така не се прави.

Ако вън, до варела,

както сух хляб те оставят,

аз ти казвам, 

че така не се прави.

Ако студ се вкове

като гвоздей 

в твоите стави,

ако решиш, 

че даже Бог те остави, 

аз ти казвам: 

всичко ще се оправи.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Макар и натоварено с житейска мъдрост и рефрен,се чете леко и включва в морален аспект основната идея:търпението изгражда характер,въпреки трудностите в живота!
    Поздравления, Миглена!
Предложения
: ??:??