3.02.2023 г., 7:23 ч.

  Поезия
129 0 0

            

ЛЮБОВ
песъчинка
в окото ти
в окото ти
песъчинка
в нейната трапчинка
под сянката
на промеждутъка
от вчера и днес
на дъното
се къпя

 

 

 

 

ОМРАЗА

лявото око
следи дясното
дясната ръка
удря лявата
левият крак
спъва десния

 

 

 


 

РЕВНОСТ
в подножието
на равнобедреният ти
триъгълник
кацна гларус

ще го пропъдя

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗНЕВЯРА
в утринта
мисълта
за теб
скатах

зад слънцето
на сянка
и в безоблачния ден
втурнах се
да търся
другата възможност
с чувство за вина
една
сълзица
малка

 


 

БЕЗРАЗЛИЧИЕ
пресечната
точка
на погледите ни
се премести
в коша
за боклук

© Николай Нанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??