27.03.2016 г., 17:02 ч.

*** 

  Поезия
850 0 1

 

                             Прокърви пролетта...Абортира мигът

                             и изсипа плода на демонски страсти...

                             По колабиралите вени на страха,

                             запъплиха човеците и все се питаха –

                             Къде отиваш, Господи? Къде отиде!

                             Кое е твоето лице –

                             това, с което се усмихваше 

                             на непокълналите ни надежди ?

                             Или това, с което ни доказваше,

                             че пред смъртта са равни

                             и агнето, но и вълкът!

© Мариана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сравненията- като образи ми харесват, носят изненада.Wali/Виолета Томова/
Предложения
: ??:??