18.01.2009 г., 12:35 ч.

* * * 

  Поезия » За деца
725 0 4

Топла пита, блага

Топла пита, блага

днес изпече мама,

с розова коричка

и пухкава средичка.

Все към нея се протягат 

нашите ръчички

и молба чете се

в гладните очички.

Мама строго казва:

Не бързайте, дечица!

А сега, кажете, от какво е тая питчица?

Бързо отговарям -

от лятошна пшеница,

смляна на дядовата воденица,

дала брашънце и малко трици.

Браво, дъще, не е тайна,

от брашно се меси пита,

и не забравяй - в труда

хлябът сладък се пече! 

© Стоянка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??