Искате парите ми! Добре.
Левове, валута, злато?
Вземете! Давам ги. Къде?
Слухтите, дебнете. Познато...
Питайте! Веднага, ще ви кажа.
Закуска - баничка с масло,
обяд - фасул, салата,
вечеря - може и месо...
Искате да влезете? В дома ми!
"Да хвърлите едно око." Добре.
Гарсониера - тридесет квадрата,
мебелите - двадесетгодишни.
Живея от заплата до заплата,
не правя разходи излишни...
Слухтите, дебнете, пълзите!
Искате да разберете всичко!
За мислите ми, за мечтите!
Да бръкнете в душата ми! О, не!
© Хари Спасов Всички права запазени