23.04.2017 г., 11:09 ч.

*** 

  Поезия » Любовна
893 1 11

Любов, която те наказва

любов ли е, или е язва?
Не търси тя двамина. Сродни.
Не се зачева. Самородна е.
Не броди в цъфналата ръж.
Не е жена. Не е и мъж.
Не идва. И не си отива.
Не е умряла. Нито жива.

Не иска тя цветя и рози.

Не тръпне гола в стих и проза.

Събира в куфар сантименти.

Лети без лични документи.

Познаваш я. Не я познаваш.

Нямаш я, но я раздаваш.

Каквото знаеш, е невярно.
Реалното е биполярно.

© Jane Doe Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??