4.09.2007 г., 22:08 ч.

^^^ 

  Поезия
591 0 2
Замълчи, не останаха думи неказани,
няма тема по която двама да поспорим,
както преди, както някога,
преди до болка с теб да се познаваме.

Затуй мълчи и нека тихо страдаме
за любовта, която двамата разбихме.
Мълчанието само ни остана,
доверието помежду ни да крепи,

преди да рухне като всички замъци,
които някога строяхме със мечти
от пясък и с надежда от желание
да споделим един със друг онези изгреви...

... онези нощи... Замълчи!
В сърцата празнота се шири, жадна съм
за капка обич в сухите ми дни.
По навик пак ще легна до студеното ти тяло.

И ще заспя едва когато утро заблести,
премисляла за кой ли път въпроси
и не намерила ни отговор един.
Понякога се чувствам като просяк,

гладен за нови мечти, с надежди боси
и прокъсани дрипи от молитви за ласка.
Не казвай нищо. По-добре мълчи.
Да живеем в миналото,
щом бъдещето не е наше.

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??