24.02.2020 г., 23:25 ч.

Забрана 

  Поезия » Гражданска
366 1 2

"Забранено за честните хора",

този надпис отдавна виси

над главите на седем мил'она

и на вятърът страшно плющи.

 

Забранени са всички усмивки,

всяко щастие, радост, мечти.

Забранена е всяка надежда,

всяка мисъл за бъдните дни.

 

Забраняват се чест и достойнство,

мъжка доблест, морал и респект.

Толерантност, почтеност и скромност

са признати за срамен дефект.

 

"Забранено за честните хора",

тази истина страшно плющи,

в душите на седем мил'она

от години неспирно кънти.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??