"Забранено за честните хора",
този надпис отдавна виси
над главите на седем мил'она
и на вятърът страшно плющи.
Забранени са всички усмивки,
всяко щастие, радост, мечти.
Забранена е всяка надежда,
всяка мисъл за бъдните дни.
Забраняват се чест и достойнство,
мъжка доблест, морал и респект.
Толерантност, почтеност и скромност
са признати за срамен дефект.
"Забранено за честните хора",
тази истина страшно плющи,
в душите на седем мил'она
от години неспирно кънти.
© Хари Спасов Все права защищены