13.03.2009 г., 10:45 ч.

* * * 

  Поезия
429 1 9

 

Здрасти, как си, приятелю жалък?!

Не сънуваш ли дяволи във съня си?

Добре ли си, мошенико дребен?!

Още ли мислиш какво да ми вземеш?

 

Твърде малко, само няколко месеца минаха.

А тъкал си на... няколко стана!

Кросното е старо. Ще се пързулнеш по чергата.

Колко верни приятели сал са останали?

 

Плачеш ли? Плачеш ли често в съня си?!

Или ти пука за твоите близки?!

Те са твърде далече останали...

А ти не можеш, не можеш ги стигна!

 

И каква е била твойта цел,

май са те омагьосали вещици?

Спи си... спи си спокойно съня,

aко ли останеш обаче бездомен,

 

мойта врата е заключена вече,

разбра ли!?

 

п.п. ... посветено

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??