27.04.2016 г., 22:51 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
406 0 2

 

 

Въпреки младостта ни отминала

и есента в косите ни,

и любовта ни изстинала,

и тъгата в очите ни.

 

Въпреки жестоките истини

и мечтите ни смачкани,

и лъжливите пристани,

и леда в душите ни.

 

Противно житейските мъдрости,

с гръб към закони неписани,

простили си всякакви подлости,

предателства,саги измислени...

 

Противно на чуждите щастия,

с лице към зрънцата останали,

да потърсим последно причастие

в разбития храм на сърцата ни.

 

Да намерим в себе си думите

и искрите дълбоко заровени.

И подредили правилно римите,

да се стоплим на огъня.

© Iliana Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??