22.12.2007 г., 0:38 ч.

* * * 

  Поезия
629 0 3

Нощ чемерна-бубучерна -

златорожена луна!

Шетат бродници неверни -

утаена тишина...

 

Над горите с триста коня

змей-горянин прелетя.

Младостта ли е подгонил -

никнат каменни цветя.  

 

 Край овчарското огнище

пърлят кучешки треви.

От любов да се разнищиш,

 все назад ще ти върви!

 

Бистри извори клокочат,

камък и дърво скрипти.

И звездите - златни плочи,

с гръм се цепят по на три.          

Насред пътя момък проснат

чака сетния си ден.

И бледнее като восък,

от магия поразен.

 

Идат весели сватбари -

бяла булка пръска смях...

В миг земята се разтваря

и потъват вдън земя.

 

Нощ чемерна-бубучерна  -

златорожена луна.

Шетат бродници неверни -

утаена тишина!...

 

 

 

 

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нощ Чемерна -бубочерна!
    Твоят стих прекрасен
    от далече моето око
    го мерна...
  • Радвам се да те видя сред нас!!!
    Благодаря!
    Весели празници, много здраве и светлина!!!
  • Настръхнах!
Предложения
: ??:??