19.06.2008 г., 23:19 ч.

* * * 

  Поезия
605 0 3

                              ПЕСНИ

1.   Споменът за тебе

Ти си тъй близо до мен.
Край мене, до мене, у мене.
Няма нощ, нито ден
да не са от теб осенени.

И си дълбоко в ума,
в сърцето, в кръвта ми си даже.
Не разбираш, не знаеш сама -
какъв спомен в сърцето си пазя.

2.  Вечер
 Вечер, когато заспя,
тебе едничка сънувам.
Буден те търся в нощта,
дълго будувам, будувам.

Зная,  ти си далеч,
може би също будуваш.
Болката остър е меч,
бавно в сърцето потъва.

3.   Някога
Някога,  мисля си аз,
дали отново ще срещна
тази,  която у нас
ме търсеше често по спешност.

Тази, която и днес
ме кара така да треперя.
Нямам от нея аз вест.
До днес не съм я намерил.

4.   Искам
Всички на тази земя
идваме все без покана.
Сам съм, и ти си сама.
Не искам аз сам да остана.

Искам и  моите дни
с твоите тук да кръстосам,
до нашите с теб старини,
все на ръце да те нося.
Да зная защо съм живял
и песни понякога пял.

© Александър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??