21.02.2008 г., 22:05 ч.

* * * 

  Поезия
486 0 2
В oчите ти искра блести,
защо не ми говориш ти?
Защо жадувам аз за теб сега?
Жестока, сама - властваш над света.

Защо удави моя сън?
Бездомен скитам се навън.
Търся аз с надежда изгубен знак.
Защо не дойдеш ти на моя бряг?

В очите ти живее мраз.
Защо не мога да съм аз?
Защо не искаш с мен да споделиш?
Ледената корона да стопиш.

Защо искам да ти простя?
Мечтая да свърши деня,
да прегърна аз камъка студен.
Защо не искаш ти да бъдеш с мен?

© Страхил Събев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??