29.05.2018 г., 7:53 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
605 1 2

82

Не може да клонирате Апостола във някой бъдещ „безпогрешен“ вожд,

защото е неизмерим титан и носи в себе си неповторима мощ,

несравнима с никое съществувание и всеки опит е обречен на провал.

Кой би сравнил прекрасен слънчев ден с безлунна, непрогледна нощ?!

 

83

Църквата се смята за посредник –

между мен и Бога събеседник.

Но Него чувам във душата ми да пита:

„Аз съм в теб! Защо ти е свещеник?!“

 

84

Душата ни разбира, че смъртта

е само път за смяна на плътта.

Христос предлага някаква алтернатива,

а Бог ни дава безусловно вечността!

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Само ще поясня, че това са отделни рубаий. Рубаята е източна литературна форма със свои правила, както хайку, но доста по-строги и категорични. За мен тази форма е предизвикателство с правилата си и ми носи удовлетворение. Може би, защото обичам кратките форми на изказ.
  • Хареса ми откъса за Апостола. Поздравления от мен!
Предложения
: ??:??