9.06.2011 г., 11:32 ч.

  Поезия » Философска
409 0 3

" ? "

Слепи ли сте,
та не виждате тръните,
бодящи нозете ви?

Глухи ли сте,
та не чувате своя собствен плач -
стенанията на духа?

Неми ли сте,
та гласът ви във забрава тъне,
в тъмните килии на живота?

Кои сте вие, дрипави странници?
Жалки останки от миналото?
Неизлечима болест, чума за Земята, тумор?

И накъде отивате?
Към Началото или към Края?

А кой ви води?
Слепец? Мошеник? Стар хитрец?

Къде е домът ви?
Сред пепелищата?

Къде са сърцата ви?
В студеното лице от книжната банкнота?
?

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ВЯРНО /
  • Жалко, че отговорите носят почти винаги въпроси.Хората са черно-бели като истината.Има я, но само за избраните, които никой не разбира, защото самите те не искат да са част от тълпата. Тъжно!!!
  • Много точно казано, хубави въпроси. Поздравления за идеята !!!
Предложения
: ??:??