Човек, който цапа е мръсен
Душа, която циври не е
Стига ми черният залез
И фонът на Мъртво море.
Левскар сред отломъци пее
Клошар от елхата стърчи
Стършели цвилят в ухото
А дърта кобила ечи.
От сини сливи компот
Поднасяш ми, ветре, но аз
Не искам да слушам морето
Защото не е Мъртво, а мръсно.
© Захарин Канчев Всички права запазени