20.01.2008 г., 15:05 ч.

* * * 

  Поезия
707 0 3

В магия съм роден,

от мрака обграден.

На любов не се поддавам

и приятел не предавам.

Виждаш, грее ми лицето,

но знай, студено е сърцето.

Вечер, щом потъмнее небето,

ти слез в полето.

На келтите ритуала древен направи,

мойта мъдрост и приятелство спечели.

Дракон на нощта съм аз, помни,

тайните си ти на мене сподели

и болката си ще забравиш.

Но недей да се бавиш.

Пукне ли зората, аз изчезвам

и облика си сменям.

Но връзка изградил ли си със мен,

дори и да съм с вид изменен,

мойта същност ще познаеш

и компанията ми ще пожелаеш.

И до края заедно ще бъдем,

ако търсиш в живота приятел пътем.

© Павел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??