26.01.2018 г., 10:00 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
652 2 4

79

Не се колебай, когато си хванал посока!

Шансът си тръгва, нехайно изпуснеш ли срока.

Понякога Бог е до теб и те потупва по рамото!

И лесно е всичко, дори да е цел висока.

16. 01. 2018 г.

Русе

 

80

Когато се освободим от всички страхове,

когато срещнем с чело всички ветрове

и ги приемем не за буря, а милувка,

тогава само Богът в нас ще разберем.

 

81

Ако знаехме как да обичаме, ако знаехме как да живеем,

ако можехме да простим, вместо потоци от злоба да леем,

щяхме да бъдем щастливи. Нали затова сме създадени!

Но голямото тайнство живот все не можем да проумеем.

24. 01. 2018 г.

Русе

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??