17.11.2008 г., 7:27 ч.

А аз се разкривах постепенно 

  Поезия » Философска
455 0 1
Абстракция... логика...
Вътрешна празнота -
всичко, което сега се побира
вътре в една човешка душа.
Ненамерен от някого миг,
превърнат в празник на мисълта.
Докато той е велик,
ще ни носи още красота.

Ненужни думи...
Звуци, повтаряни многократно.
И ако влязат в ума ми,
дали това ще става приятно?
Страх ли надушваш, или
просто на лошо ти мирише?
И ако в тебе се слушаш,
ще има какво да напишеш.

Аз за цялото време почивах,
останах без място и време.
Но постепенно се разкривах
и станах малка част от мене.

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Но постепенно се разкривах
    и станах малка част от мене.
    ---
    интересна идея
Предложения
: ??:??