6.02.2008 г., 21:43 ч.

А искам 

  Поезия » Философска
678 0 2
 

Животът ми е сив и скучен,

лишен от радост, от тъга...

Все едно и също се повтаря:

часовникът, професията и съня!

 

А искам да живея, да обичам!

Да съм щастлива в краткия си път!

Искам да се влюбя и да чувствам

едно сърце и топла гръд!

 

А не, самотна и сломена,

да чета от скука стихове

и да чакам изтощена

нови рими, в нови редове!

 

Искам да изгарям в жарава!

... пък нека казват, че е грях!

С целувка нежна всичко да забравя
и да обичам без съмнения, без страх!

 

.............................................................

 

Нали в това се крие щастието наше?

Да споделяш дни, копнежи и мечти,

без да търсиш смисъл - да обичаш.

Това е вечното - осатаналото са лъжи!

 

© Яна Келорска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??