28.05.2017 г., 20:03 ч.

А колко те обичам... 

  Поезия » Любовна
568 2 2

 

А колко те обичам, мила моя!
 

В съня си търся те от малък,
та до мен наяве да застанеш!
В друмите житейски

моята ръка да водиш!
 

В земните си дни –

усое диво към небесните врати,
да деля с тебе всичко свое

до последния си залък!
 

Дъх на люляци и теменуги

носят ми в спомен мисълта за теб!
Душицата ми мъничка светулка

всред искриците на пътя млечен
 

с мъждукащото си фенерче в нощта –

твоята душица търси!
В ръцете свои нежно да я вземе

и с пръстчета да я погали!
 

С огън детски в две сърца

и устни слели се в целувка страстна
една звездица ярка

горе в небосклона да запали!

 

28. 04. 2017 г.

© Todor Nikolov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, сестрице, за топлите думи.
    Ще се постарая още повече да зарадвам добрата ти душа.
  • Безкрайно красива е твоята поетична душа! Фееричността на таланта ти и нежното в теб се срещат, за да родят прекрасни стихове. Чакам следващата им среща.
Предложения
: ??:??