10.06.2009 г., 15:13 ч.

А може би за миг 

  Поезия » Философска
501 0 0

„А може би за миг...”      

 

Някъде между небето и земята

е мястото на всичките злини.

Видели болката и нищетата –

унизени бяха нашите души!

 

Високо някъде царува

спокойният – незнаен свят.

Навярно всеки го сънува –

доброто, с което е богат!

Душите там едва ли ще заспят...

 

За някого е край това начало,

дълбоко спускане към пропастта.

Отдавна времето е спряло,

мигове загубени във вечността!

 

С последни сили е останал,

от раните зловещи пак кръвта тече!

Под ударите никога не падал

и в мрака всеки огънят ще създаде!

 

За миг, ако забравим цялата омраза

и се опитаме на някой обич да дадем...

За миг, ако признаем, че няма хора без вина

и се опитаме грешките си да простим...

За миг, ако почувстваме, че имаме мечти

и се опитаме с тях да полетим...

За тези мигове сме търсили в калта –

затрупани били сме за това,

че слепи сме били за любовта!

© Горан Русинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??