3.01.2021 г., 21:24 ч.

А музата ми днес е уморена 

  Поезия » Любовна
455 1 2

...а музата ми днес е уморена.
До мен приседна, но склони глава
и тихичко прошепна само:
"Прощавай, лека да ти е нощта!" 

 

Реших и я послушах.
(Нали съм си добро момче.)
И вярно, лека беше -
в съня ми ти дойде!

Тъй хубава бе ти,
и мека.  Тъй дъхава -
ухаеше на момина сълза,
на люляк, на сено ... на сласт!

 

Приседна в тъмното до мен, на пода.
Целувка ми дари, наместо вино -
опих се, дявол да го вземе! -
Тъй силно виното във нея бе.
 - - -
Безпаметно, навярно, ще се влюбя...
и стихове безброй на теб ще посветя.
Ще въплътя мечтата си да литна,
ако и капчица любов от теб получа!

© Минко Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??