6.04.2011 г., 12:54 ч.

* * * 

  Поезия » Философска
550 0 0

 

 

                       Сега,

                       съдбата-блудницата стара,

                       е часовникът,

                       легнал в дрейф на морското дъно.

                       Според различни хорски поверия

                       стрелките му винаги сочат изток

                       в посока зората на идващия ден.

                       Т о г а в а,

                       там се пресичат двете невидими линии

                       на житейския ни земен кръстопът,

                       а пътищата на съдбата

                       се отразяват

                       във солената вода,

                       в която часовникът

                       е спрял своя бяг от делника...

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??