11.08.2013 г., 20:52 ч.

******** 

  Поезия » Бели стихове
728 1 2

 

 

                                                  искаш ли 

 

да преживеем 
заедно
дъжда
на брега 
на морето:
онзи есенен дъжд
от който 
няма спасение
никъде
дори под крилата 
на гларуси
и стрехите 
на старите къщи
 
искаш ли
да тичаме 
заедно 
боси 
по мокрия пясък
и да усещаме 
вятъра 
донасящ 
настроението 
за есен 
на крилете си
уморени
от дълго
пътуване
 
искаш ли 
да се радваме
на делфините
в морето 
измислено
от сънища
с мозайката
от цветни камъчета
на спомени 
проблясващи 
по дъното 
призрачно 
 
искаш ли...

 

 

 

 

 

© Енчо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??