29.11.2017 г., 14:00 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
645 0 4

70

Не всеки е почтен. Това се подразбира.

Мошеникът наивни търси и си ги намира.

За глупостта човешка вещо слага стръв,

защото има ли я, той ще просперира.

 

71

Понякога светът във две очи се свива

и гледката е толкова красива,

че аз се стапям в тази необятност.

Душата ми във нея си почива.

 

72

Разпъват ни на кръст свещеници мастити,

че в грях от Ева ни минават дните,

а Бог отгоре благо им говори:

– Вий дълъг път към Мен ще извървите.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??