14.06.2011 г., 22:03 ч.

Абонамент за любов 

  Поезия
592 0 1

Абонамент за любов

Със викове около мене

продаваха се всякакви неща:

накити, часовник стенен,

че дори и куфар на добра цена.

"Ненужни вехтории!"

- помислих си и тръгнах аз да си вървя,

но върху две захвърлени кутии

погледът ми неусетно спря.

Съдържаха гланцирани листа

със надписи различни:

една пре-стара грамота

и пет-шест дипломи отлични.

Смачкан между тях,

стоеше жълтеникав пергамент.

В него аз се взрях

и що да видя - за любов абонамент!

Прибрах го в чантата си

и уж за без пари,

от любов неизчерпаеми запаси

щях да имам дълги дни.

Но скоро аз разбрах,

че всяко нещо има си цена.

Да плащам почнах,

веднага щом се сблъсках с любовта.

Първо очите си му дадох,

във тях да се оглежда постоянно,

а после тъй силно се увлякох,

че в мислите ми беше непрестанно.

Отне ми сънищата и мечтите,

остави ме без "пукната пара".

Сърцето не поиска,

но аз сама реших да му го подаря.

© Анна Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??