10.07.2016 г., 8:08 ч.  

Абсурдно стихотворение 

  Поезия
287 1 4

АБСУРДНО СТИХОТВОРЕНИЕ 
Р. Чакърова 

 

Напълно изпразнен от всякакъв смисъл 
и рядко типичен, изтъркано нов, 
безжично заплетен и бодро улисан, 
денят се приготви за нова любов. 

 

Квадратно заоблен и тъжно усмихнат 
бе облакът в ниското синьо небе... 
А вятърът чакаше, бурно притихнал, 
да чуе дали ще вали, или не... 

 

Нелепо нарочен бе тежкият въздух 
край бистрото блато в сияйната нощ. 
Тъй сигурно някакъв миг се изплъзваше, 
почти като целия, беден разкош... 

 

Едно съвършенство грозеше красиво 
безкрайните, тесни, познати мечти. 
Съвсем незначително-важно и сиво

 горчиво сладнеше единствено... Ти... 

 

Лондон 2016 '
 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??