16.04.2010 г., 22:24 ч.

Ах, звездички, които всъщност се наричате сълзички 

  Поезия » Любовна
682 0 0

За Иван

... Ах, звездички, мои малки звездички,

които, всъщност, се наричате сълзички...

 

...

 

В погледа ти пак звездички светят,

очите замечтани все така си гледат.

Нетърпелив си пак да я докоснеш с поглед,

да й покажеш колко много я обичаш.

И искаш да я изрисуваш в стих неповторим

и рима, ако можеш да й подариш.

Усещам сърцето ти колко се мъчи

и как съзнателно губиш ума си.

Искаш да кажеш много неща,

но някак не ти идват най-точните слова,

защото толкова много я обичаш,

че чак езика си заплиташ.

И триеш онези малки звезди,

напиращи от твоите красиви очи,

защото отново напомняш си сам,

че станал си мъж - и то голям.

© Гергана С Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??