19.11.2012 г., 19:41 ч.  

Наздраве, Карбовски 

  Поезия » Гражданска
662 0 0

 

 

 

Когато се помислиш за месия,

ти втория Карбовски вече ставаш!

Помията с наслада бавно пиеш

и после щедро от екрана даваш...

 

В една, уви, измислена държава

се ровят във ума ни  „журналисти“!

Те отговори никога не дават!

Но хранят се от мислите ни чисти,

 

обръщат ги и бавно ги изпичат,

полагат ги на нашата трапеза,

А после от екрана ги изричат –

но мислите ни – май не бяха тези...?

 

А истината? Тя е дар от Бога!

Но те не го  познават – не се молят!

Те искат да печелят! Колко могат?

Това е вече само тяхна воля!!

 

Хранете ги ! Държават търпи ги!

От тях не иска сметките им стари!

Тя храни се от техните интриги

и ни приспива с турски сериали!

 

Зловещи сцени... и нещастни роми...

Натрапват, че в Европа не ни искат....

И аз се моля – Господи – горко ми!

А от екрана някой ми се киска!

 

 

Накрая, чужд на всяко вдъхновение,

дори незнаещ за какво ли пиша,

си казвам - за успокоение:

щастливи сме, че все пак още дишаме...!

17.11.20012

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??